Előfizetői tartalom

Ennyibe kerülnek ma az építési telkek Budapesten - Mi várható a következő években?

Portfolio
A frissen bejelentett 5 százalékos lakásáfa kapcsán sokat foglalkoztunk annak lakásárakra gyakorolt hatásával, azonban az ingatlanpiacnak van egy másik fontos területe, amire ugyancsak erős hatással lesz a bejelentés, ez pedig az építési telkek piaca. A lakásfejlesztések mellett ráadásul a kereskedelmiingatlan-fejlesztések építési telkek iránti igénye is nagyon erős volt az elmúlt években, így szakértők segítségével arra kerestük a választ, hogy pontosan mi is történt az elmúlt években a budapesti telekpiacon a kereslet, a kínálat és az árak összefüggésében.

A telekpiac az elmúlt években a legnagyobb változásokat mutató szegmense volt az ingatlanpiacnak, a 2013-tól kezdődő kilábalás és ingatlanpiaci felfutás hatványozottan jelentkezett a telkek iránti keresletben és árakban. A korábbi zéró közeli kereslet drasztikusan megugrott, az árak mindössze két év alatt visszatértek a válság előtti szintre. Lakófejlesztésre alkalmas...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés