Előfizetői tartalom

Újabb javaslatcsomagot nyújtott be a kormány: a gazdaságot a zöld út felé terelnék

Pásztor Roxána
A Parlament hamarosan tárgyalja azt a javaslatcsomagot, amely egy jelentős lépés lenne a magyar gazdaság körforgásos szemléletre való átterelésében. Már hónapok óta folynak a szakmai egyeztetések arról, hogy hogyan lehetne nagy arányban újrahasznosítani a keletkezett hulladékot, felszámolni az illegális lerakókat, illetve állami megbízásból rábízni a hulladékgazdálkodási feladatok egy részét egy koncessziós társaságra, aki vállalja, hogy az Unió által meghatározott, évekre lebontott célszámokat teljesíteni fogja. Az általános vita már lezajlott a javaslatcsomagról, a részletes tárgyalást követően pedig törvénybe is iktathatják az új szabályokat. Mindezekről kérdeztük Dr. Boros Anitát, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkárát.

Miért fontos, hogy mi is átálljunk a körforgásos gazdaság modelljére? Számos olyan nemzetközi, világpiaci tanulmány született az elmúlt időszakban, amely arra keresi a választ, hogy mik azok a hosszú távon fenntartható gazdasági eszközök, nyersanyagok, technológiák, amelyek alkalmasak a növekvő nyersanyag és infrastrukturális szükségletek kielégítésére miközben csökken...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái