Előfizetői tartalom

Az ingatlanpiac legszélsőségesebb szegmense lett a járvány hatására: valaki duplázott itt, valaki csődbe ment

A retail piac hihetetlen hullámvasútként működött a pandémia hatására, sőt még valójában nincs is vége ennek a menetnek. Minden üzlet, szupermarket, bevásárlóközpont, retail park máshogyan éli meg ezt az időszakot, van, aki jóval magasabb bevételekkel és megduplázott kiszállítással értékelheti a 2020-as évet, mások pedig az utolsó üzleti évként fognak rá emlékezni. Az elmúlt közel 1 év tapasztalatairól kérdeztük Gábosy Balázst, a Ceetrus Hungary Kft. operatív igazgatóját. A cég a hazai retail piac legnagyobb szereplőinek egyike, 85 ezer négyzetméteren adnak ki kiskereskedelmi területet bevásárlóközpontokban, és több mint 200 ezer négyzetmétert retail parkokban. Ezen kívül vegyes funkciójú projektek és lakóházak fejlesztésével is foglalkoznak.  Ez az interjú is az idén már online megjelenő „TOP 50 ingatlanos” különkiadásunk, vagyis a hazai ingatlanpiac legbefolyásosabb szereplőit összegző kiadványunk része.

Hogyan látja a retail piac helyzetét? Mekkora a baj? A bevételetek mekkora százaléka van a forgalomhoz kötve? Most nincs akkora baj, mint áprilisban volt, ami mindenképpen pozitív, de nehéz megmondani, hogy a következő hetekben ez változni fog-e. Tavasszal mind a tíz országban, ahol a Ceetrus működik, más volt a helyzet, de proaktívan tárgyaltunk a bérlőkkel és kedvezményt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés