FONTOS Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa
 
Előfizetői tartalom

Nem igazán érdekli a magyar ingatlanbefektetőket a társadalmi felelősségvállalás

Portfolio
Míg Lengyelországban az ingatlanbefektetők több mint 20 százaléka támogatja a társadalmilag felelős befektetéseket (ESG-minősített projektek), ami világszerte is a legmagasabbak közé tartozik, addig Magyarországon és Csehországban azon befektetők aránya magas, 40 százalék körüli, akiket az ESG szempontok a befektetési döntések során egyáltalán nem motiválnak - tette közzé az RICS Global Commercial Property Monitor eredményeit a Property Forum.

A társadalmilag felelős befektetések (ESG) az ingatlanpiacon is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak, a zöld épületek iránti érdeklődés az elmúlt egy évben is emelkedett. Európa-szerte a válaszadók több mint fele növekvő érdeklődésről számolt be az ilyen típusú befektetések kategóriájában, több mint egyharmaduk szerint a zöld épületekben magasabb bérleti díjak érhetők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés