Előfizetői tartalom

A luxuslakásoknak is betett a járvány - Sok helyen lejtmenetre kerültek az árak

Portfolio
Ahogy minden évben, idén is elkészült az a lista, ami a világ legdrágább ingatlanpiacait a belvárosi luxuslakások, a legfelkapottabb nyaralóövezetek, sípályák, vidéki nyaralók árai alapján veti össze és rangsorolja. A Knight Frank által létrehozott Prime International Residential Index (PIRI 100) értékelése alapján bár az összkép meglepően pozitív még az egy éves pandémia után is, mégis a városok közel harmadában árcsökkenést szenvedtek el a prémium lakóingatlanok. Most is van azonban kivétel, néhány lokáció annyira kivételesnek bizonyult, hogy kétszemjegyű növekedést produkáltak az ottani luxusingatlanok.

Az luxuslakások árai összességében a vártnál jobban teljesítettek 2020-ban, a világ 100 helyszínen lévő prémium lakóingatlanok a 2019-es árváltozást is lenyomták egy leheletnyivel: 2020-ra 1,9%-kal drágultak, a korábbi 1,8%-os éves növekedés után. A részletek azonban már jobban árnyalják a képet, egyre több lokáció volt ugyanis, ahol már csökkentek az árak a luxuspiacon....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái