balatonshutter
Ingatlan

Egy új, Balaton-parti "lakóparkszörnyről" jelentek meg megdöbbentő látványtervek

Portfolio
A csendes, leginkább csak a kézműves sörfőzőjéről ismert Balaton-parti településen, Balatonvilágoson, egy a környék jelenlegi épített környezetéhez képest gigantikus beruházás jelei bontakoznak ki.

A telken álló épületek bontását február végén megkezdték, és közzétették a beépítéssel kapcsolatos terveket. A területen egy 92 lakást és egy vendéglátó egységet magába foglaló hétszintes társasházat terveznek, ami a telek szinte egészét elfoglalja. A korábban tervezett 30 méteres védett parti sáv és a sétány helyett az épület egyik szárnya 8 méterre lesz a Balatontól. - akadt rá a projekt részleteire a Balatontipp.

Aligai-szorny-Uttorotabor-Balatonvilagos-balatontipp-gyorffya-777x437
Fotó: Győrffy Árpád - Balatontipp.hu (Az illusztráció a látványterv felhasználásával készült)

A portál úgy tudja, hogy a fejlesztési területet az Archibald Ingatlanhasznosító Szabadidő, Sport Kft. szerezte meg, amit 2016-ban alapítottak és 2020 januárja óta két cég, a Media System Kft. és a Zétavár Szabadidő, Sport és Ingatlanhasznosító Kft. tulajdonában van.

Az Appeninn Nyrt.-t is megkérdeztük, tudnak-e esetleg valamit a készülő projektről, hiszen mind az eredeti cikkben többször említésre kerülnek (bár nem az ő projektjükről van szó), illetve valóban a szomszédban található a Club Aliga projektjük. A cég a következő tájékoztatást küldte:

Az Appeninn Nyrt. a cikkben megnevezett fejlesztéshez, valamint annak tulajdonosi köréhez sem közvetett, sem pedig közvetlen módon nem kapcsolódik. Ebből kifolyólag az Archibald Ingatlanhasznosító Szabadidő, Sport Kft. fejlesztése, valamint a Club Aliga területén jelenleg is zajló fejlesztések semmilyen módon nem kapcsolódnak egymáshoz, azok egymástól függetlenek. Ezen felül, fontosnak tartjuk leszögezni, hogy a Club Aliga területének fejlesztése a helyi lakosok, az Önkormányzat és a Civil szervezetek igényeinek szem előtt tartásával zajlik. A jelenlegi strand területe a jövőben is elérhető lesz minden ide látogató személy részére. A fejlesztés elsődleges célja a jelenlegi Club Aliga területének integrációja Balatonvilágos község életébe. Társaságunk minden fejlesztését, különös tekintettel a Club Aligán zajló beruházásra, a környezeti értékek maximális megóvását szem előtt tartva végzi. A jogszabály által biztosított beépítési mutatók nyújtotta lehetőségekkel nem élve, a gazdasági, környezetvédelmi és társadalmi szempontokat maximálisan szem előtt tartva alakítjuk település fejlesztési projektünket. Fenntarthatósági törekvéseink célja, hogy ne csupán gazdasági értékeket hozzunk létre. Fontos számunkra, a társadalmi értékek megteremtése.

Egy jogszabály szerint szállodafejlesztésre hivatkozva nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá minősítették az 1392-es helyrajzi számú ingatlanon tervezett munkálatokat is. Kivételes elbírálásként többek között

  • 20-ról 30%-ra emelte a beépíthetőség mértékét,
  • a legnagyobb épületmagasságot 8-ról 16,5 méterre növelte,
  • a kötelező zöld felület arányt 50-ről 40 százalékra csökkentette,
  • a terepszint alatti beépíthetőség mértékét 20-ról 50%-ra emelte, valamint
  • kimondta, hogy az ingatlanon parti sétány, közhasználat céljára szolgáló strandolásra alkalmas partszakasz, közhasználat céljára szolgáló strand és különleges strandterület nem alakítható ki, illetve nem állhat fenn.

- derül ki a portál által készített összeállításból.

koronavírus variáns tüskefehérje covid-19 mutáns vakcina
jarmuipar 2020 magyar autogyartas koronavirus masodik hullam
GettyImages-1198355421
GettyImages-1313549929
ekb ekb

Alapblog Űrturizmus

"Kedves utasaink! Ha balra tekintenek, az ablakon túl a Nemzetközi Űrállomást látják!" Az előbbi mondat talán...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
citadella