Előfizetői tartalom

Melyik uniós országban nőttek legjobban a lakásárak 2015 óta?

Portfolio
Az előző negyedévekben jelentősen lelassult a lakásárak emelkedésének dinamikája Magyarországon, sok helyen stagnálni kezdtek az árak. Az öt évvel ezelőttihez képest azonban továbbra is Magyarországon volt a legnagyobb az áremelkedés, ahol ezen időszak alatt a lakások átlagára 78 százalékkal ment feljebb. Nézzük, mi történt ezalatt a többi európai országban!

A 2015 óta tartó időszak szinte mindegyik európai országban a lakásárak emelkedését hozta magával. Az egyes országok között azonban nagyok a különbségek. Hogy mi is történt 2015 és 2020 utolsó negyedéve között, az az alábbi ábrán látható. Jól látszik, hogy a hazai 78 százalékos áremelkedés európai szinten is kimagasló, a második helyen álló Luxemburgban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés