Előfizetői tartalom

Tiszta őrület, ami az építőipari anyagárakkal történik

Portfolio
Beérni látszik az építőipari anyaghiány, illetve az előrevetített áremelkedés. Nem is csoda, hiszen az építést és felújítást ösztönző lakossági támogatások, a vállalkozói fejlesztések, valamint az állami nagyberuházások mind erős keresletet zúdítanak az éptőipari anyagokra, és a munkaerőre egyaránt. Az Építő Közösség legutóbbi videójában összefoglalta, hogy pontosan milyen árnövekedést ment végbe az elmúlt 3-4 hónapban, és ezek után milyen végösszegre számítson az, aki házat építene.

Arra azért számítani lehetett, hogy az otthonteremtési támogatások újabb felfutást eredményeznek az építőiparban, ami magasabb munkadíjakhoz, anyagárakhoz és kapacitásgondokhoz vezet majd, mint ahogy azt átéltük 2019-ben is. A további és váratlan szerencsétlenségek - a BASF német üzemének leégése, a Suezi-csatorna dugója - erre még egy lapáttal rátettek, így mostanra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés