Előfizetői tartalom

Így készül a kormány a 2050-es klímacélokra

Portfolio
A kormány részéről is folytatódik a klímasemlegességi cél felé történő elmozdulás, kidolgozás alatt áll a Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégia, ami a 2050-es klímacélok elérhetőségének kereteit határozza meg, valamint több támogatás és banki termék részletszabályainak kidolgozása, illetve uniós források lehívásának előkészítése is zajlik – mondta Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára a KLíMA – Zöldpolitikai Percek podcast adásában.

A beszélgetés során többek között arról is szó volt, hogy hogyan tervezi a kormány a klímasemlegességi célokat elérni. „Ennek egyik eszköze a jelenleg kidolgozás alatt álló Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégia, ami pontosan azokat a kereteket próbálja meghatározni, miként is tudunk a 2050-es célhoz eljutni.” –mondta el Steiner Attila államtitkár. Kapcsolódó cikkünk...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái