FONTOS Durva fenyegetés jött, teljesen elzárhatják a gázt az oroszok
 
Előfizetői tartalom

Itt vannak a leggyorsabban tulajdonost cserélő lakások

Portfolio
Ha kíváncsiak vagyunk arra, hogy egy átlagos lakás milyen gyakran cserél gazdát, és vajon az ország mely térségeiben adják el gyakrabban a lakásaikat a tulajdonosok, akkor a választ a lakásállomány forgási sebességében érdemes keresni. Ez a mutató nem csak a tranzakciószámok alapján értékeli az ország egyes településeit, vagy a főváros kerületeit, hanem a területi meglévő lakásállományt is figyelembe veszi. Így a különböző méretű településekről is el lehet dönteni, hogy mennyire népszerűek a vásárlók körében. Előljáróban annyit, hogy néhány fővárosi kerület mellett a Tatabányai járás az, ahol a legaktívabbak voltak a vásárlók - az OTP Lakóingatlan Értéktérkép adatai alapján.

Mi is az a forgási sebesség? A forgási sebesség kifejezésnek többféle jelentése van, az ingatlanpiacon azt mutatja meg, hogy egy adott terület lakásállományának mekkora része cserél gazdát, egy meghatározott időintervallumon belül, jelen esetben a 2020-as év egészében.  A tavalyi tranzakciószám-visszaesés miatt a forgási sebesség a 2019-es állapothoz képest 40%-kal több...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái