ingatlanpiac
Ingatlan

Úgy bepörgött az ingatlanpiac, hogy újabb cég indít licitáló rendszert

Portfolio
Kelendőek az olcsóbb ingatlanok, tisztul a piac, így május-júniusban további 2-7 százalékkal csökkent az ingatlan-hirdetések száma a vezető hazai ingatlanhirdetési portálokon. Ettől függetlenül ugyanúgy igen nehéz kitűnni a sok tízezer ajánlat közül, ezért az Ingatlantájoló vadonatúj fejlesztésként most hirdetés-kiemelési licitrendszert indított, áll a cég közleményében.

A pandémia első hullámát követően, múlt év nyár közepén indult felfelé a hirdetések száma az összes fontos ingatlanportálon, így az Ingatlantájolón is. De 2021 első felében az újabb otthonteremtési támogatások bevezetése és a nyitás okán nagyon felpörgött az ingatlanpiac: sok lakás, ház elkelt, így kikerült a rendszerből, és mivel mostanság gyorsan fogynak a lakóingatlanok, az elmúlt hónapokban az egész piacon lassú, havonta pár százalékpontos, folyamatos csökkenés figyelhető meg a hirdetések számában.

A kínálat csökkenésének a látványos támogatások mellett az is az oka, hogy az utóbbi hónapokban az inflációtól való félelem is megjelent,

így a nagyobb megtakarításokkal bíró magánemberek is igyekeznek a pénzromlástól óvni megtakarításaikat, így sok esetben elmozdulnak a védettebb ingatlanok felé. Azaz újra megjelentek a befektetők, akik akár a támogatással felújítható ingatlanokat is keresik, vagy az újraindulás miatt bíznak a lakáspiacban. 

“Az Otthontérkép Csoportba tartozó Otthontérkép.hu és Ingatlantájoló.hu oldalak jelenleg mintegy 65-66 ezer lakóingatlan hirdetést tartalmaznak, de ebben az ‘ajánlat-erdőben’ nagyon nem könnyű a vevő számára a legjobb ajánlat megtalálása; illetve az eladók nagyon nehezen tűnnek ki az egy-egy keresés során felugró több száz, több ezer ajánlat közül” - emeli ki Ballagó Antal, az Otthontérkép Csoport sales vezetője.

A cégnél június elejétől mind az ingatlanközvetítő irodák és referenseik, mind az ingatlanfejlesztő partnerek és a magánhirdetők számára lehetővé teszik a hirdetések előresorolását az úgynevezett licitrendszerben. A rendszer lényege, hogy annak a hirdetőnek a hirdetése kerül a találati lista élére, aki a legtöbb kredittel licitál. Természetesen a rangsorolás automatizált, programozott módon zajlik, akár egy nagy internetes keresőnél.

forint191231
mnb_jegybank_felügyelet_shutter
mnb_getty
GettyImages-1211246429 (10)
mnb epulet
tesla német gyár

Alapblog Tyúk és tojás

Az ábrán azt látjuk, hogyan viszonyulnak a Trump és Biden szavazók a vakcinákhoz. Például a Biden szavazók 3,...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Trade Surveillance Analyst

Trade Surveillance Analyst

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
Online előadás
Hasznos tippek, trükkök, használati gyorstalpaló
Online előadás
Hol fordul az árfolyam, vételi, eladási zónák, piaci aktualitások.
getty, lakás, társasház, folyópart, új lakás,