Előfizetői tartalom

Nagyon jó időszak vár a hazai irodapiacra - Ezért indokolt az optimizmus

Portfolio
Az irodapiacon egy nagyon pozitív trendet tört meg a koronavírus, az irodapiaci kihasználatlanság Európa legtöbb fővárosában lefelé haladt, ami a mostani egészségügyi krízis hatására emelkedni kezdett, de még mindig jelentősen alacsonyabb, mint a 2008-as válság után volt. Budapesten ez jelenleg 8,93 százalék. A piac jövőjét nézve indokolt az optimizmus, de a fenntarthatóság kérdése kapcsán még számos tennivaló akad. Hogy mi várható az irodapiacon a következő években és hogyan érvényesül a fenntarthatóság, arról a Portfolio FM & Hybrid Office 2021 konferenciáján Borbély Gábor MRICS, a CBRE kutatási igazgatója és Buday-Malik Adrienn, az ÉMI Nonprofit Kft. innovációért felelős vezérigazgató-helyettese beszélt.

Ezért indokolt az optimizmus A piaci kereslet a tavalyi évben elolvadt, így 2021 elején 50 százalékkal vagyunk az előző év azonos időszaka alatt, miközben az ipari ingatlanoknál duplázódtak a számok. Budapesten a régión belül is kimagasló az ipari piac visszapattanása, ami a korábbi nyitásnak is köszönhető. Az idei GDP-növekedés akár 6-7 százalék is lehet, ami magasabb...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái