Előfizetői tartalom

Megtudtuk, ki nyerte az állami bányászati gigatendert

Portfolio
Zártkörű tenderen értékesítette az ország egyik legnagyobb kavics- és homokbányájának ígérkező terület kitermelési jogát az állam. Most először fordult elő, hogy nem nyílt pályázaton versengtek a cégek a kitermelésért - írja a Telex. A Portfolio megkeresésére a feltételezett nyertes, a Bayer Construct megerősítette, hogy valóban a cégcsoporthoz tartozó Kvarchomok Kft. nyerte el a kitermelési jogot.

A Bayer Construct csoporthoz tartozó Kvarchomok Kft. nyerte a tendert és kapta meg a jogot az ország egyik legnagyobb kavicsbányájának kitermelésére. A három kiskunlacházi és egy délegyházi bányatelek területén hamarosan megindul a kitermelés. A zártkörű tenderre a bányászati jogok értékesítésekor korábban nem volt jogszabályi felhatalmazás, ez a koronavírusra hivatkozva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés