Előfizetői tartalom

Lecsap az állam: készül az építőipari mesterterv az anyagárak megfékezésére

Portfolio
Hónapok óta tart a forrongás a hazai építőiparban az alapanyag-, és építőanyagárak drasztikus emelkedése miatt. A Portfolio Építőipar 2021 konferenciáján Nagy Márton nyitóelőadásából már sejteni lehetett, hogy a kormány is foglalkozik a témával, a részletes hazai építőipari helyzetértékelés mellett az árazási erővel kapcsolatos problémákra, valamint a hazai alapanyagipar helyzetére is kitért a miniszterelnök gazdaságpolitikai főtanácsadója. A délutáni értesüléseinket, miszerint a kormány hamarosan reagál az áremelkedésre, a piaci forrásaink is megerősítették. Várhatóan egy-két héten belül, drasztikus és konkrét lépésekre szánja el magát a kormány a jelenség megfékezése érdekében.

Egy korábbi cikkünkben számoltunk be róla, hogy a kormányzat hamarosan komoly bejelentésre készül: reagálni fognak az építőipari anyagárak drasztikus emelkedésére. Orbán Viktor egy keddi, a szlovák miniszterelnökkel tartott tájékoztatóján is előkerült a kérdés. A kormányfő ennek kapcsán arról beszélt, hogy az építőanyag-iparban súlyos problémákat lát, akár 100...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés