Előfizetői tartalom

Brutális anyagár-emelkedés? - Nincs itt semmi látnivaló!

Az elmúlt hetekben számos cikk jelent meg az alap-, illetve építőanyagok látványos áremelkedéséről, illetve a kínálat hiányáról. A kormány napokon belül drasztikus lépéseket jelenthet be az árak és külföldi tulajdon visszaszorítása érdekében. De vajon mit gondol erről egy kitermelő, aki a lánc első szemeként jelentős befolyással bír az építőipar egészére nézve? Mit gondol azokról a hírekről, amelyek a monopólium, illetve a háromjegyű profit kérdését feszegetik? Máté Lászlóval, a Lasselsberger Hungária Kft. ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.

Milyen tendenciák figyelhetők meg az alapanyagpiacon és a hazai bányászati tevékenységekben? A homok- és kavicsbányászat egy speciális területe az alapanyaggyártásnak. Ezek olyan „olcsó” termékek, melyeknek a fuvarköltsége sokkal jelentősebb, és nagy távolságokra, általában a beruházási helyszín 100 km-es körzetén kívül, a szállítás sem gazdaságos. Ennélfogva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés