Előfizetői tartalom

Tovább szárnyalnak a lakásárak a világ országaiban - Mi lesz ennek a vége?

Portfolio
Egyre több országban jelent potenciális veszélyt, hogy a járvány ellenére - vagy bizonyos szempontból éppen amiatt - a korábbi éveket is meghaladó ütemben kezdtek el drágulni a lakások. Nemrég az Egyesült Államok példáján keresztül mutattuk be a folyamatot, Svédországban pedig a miniszterelnök veszítette el az ellene benyújtott bizalmatlansági indítványt a parlamentben, a lakásbérleti díjak szabályozásának tervbe vett reformja miatt. Milyen okok vezettek mindehhez és mi lehet a megoldás? Ennek jártunk utána.

Egyre több helyen folytatódik a lakásárak szárnyalása, miközben a piac egyre inkább keresleti irányba tolódik el. Az alacsony kínálat és a magas kereslet következtében az Egyesült Államokban ismét gyors ütemben indultak el felfelé a lakásárak. Egy év alatt 13-15 százalékkal, de bizonyos városokban 20 százalék felett drágultak a lakások. Jelenleg a meghirdetett ingatlanok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés