Előfizetői tartalom

Nagy üzlet van készülőben: magyar ingatlanmágnás szállhat be a hazai Auchanba

Portfolio
Komoly üzlet van kibontakozóban a hazai kiskereskedelmi piacon, ami az ingatlanpiaci szereplők szemével is izgalmas. A Jellinek Dániel érdekeltségében álló Indotek Csoport ugyanis stratégiai partnerségi tárgyalásokat folytat az Auchan kiskereskedelmi láncait üzemeltető magyarországi holdinggal. Ennek lényege, hogy az Indotek kisebbségi tulajdonrészt szerezhet a hálózatban. Bár a folyamatban lévő ügylet részletei és így a tulajdoni részarány (ezáltal a vételár) nem ismert, ezzel egy vadonatúj hazai szereplő léphet a kiskereskedelmi piac ezen szegmensébe, melynek kapcsán a magyar gazdaságpolitika rendszeresen kifejezi szándékát, hogy stratégiai ágazatként itt is többségi magyar tulajdont látna szívesen. A célvállalat, jelen esetben az Auchan ugyanakkor érdekes fejlemény az eddigi piaci hírek fényében. A bejelentés kapcsán nem lehet nem észrevenni, hogy a magyar ingatlanpiaci csoport portfóliójában rengeteg kereskedelmi ingatlan és pláza van, ahol megjelenhet az Auchan és a kiskereskedelmi láncnak itt van még tere a bővülésre, ha lépést akar tartani a piaccal, amely az elmúlt években erőteljesebb növekedést tudott felmutatni összességében, mint az Auchan. Cikkünkben azt is bemutatjuk, milyen értéket képviselhetett az ügylet.

Property Investment Forum 2021 Jellinek Dániel, az Indotek Csoport alapító vezérigazgatója is ott lesz a szeptember 15-i Property Investment Forum 2021 című konferenciánkon. Részletek itt: Információ és jelentkezés A bejelentés Az ELO (Auchan Csoport Holdingja) kizárólagos tárgyalásokat kezdett az Indotek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés