Előfizetői tartalom

Így néz ki a gyakorlatban a zöldkötvény-kibocsátás

Portfolio
A zöld hitelek és zöld kötvények irányába egyre több ország és vállalat köteleződik el, miközben az ESG minősítésekhez kapcsolt befektetések elképesztő gyorsasággal törnek előre. A vállalatok ESG jelentései és a zöldkötvény-kibocsátás mind arra ösztönzik a döntéshozókat, hogy kétszer is meggondolják a jövőbeli beruházási terveiket, miközben a klíma, és az átalakulással járó kockázat egy eddig ismeretlen veszélyforrásként bukkant fel. Eljött a pénzügyek és a fenntarthatóság szimbiózisának az ideje.

"Dinamikus növekedést tapasztaltunk az elmúlt években a zöldkötvények kibocsátása terén. Idén az első félévben globális szinten már elértük a tavalyi év teljes kibocsátását. A régióban szintén dinamikus a növekedés - itt Lengyelország szerepe kitüntetett, hiszen 2016-ban ők bocsátottak ki a világon először zöld kötényt" - kezdte előadását Kiss Péter, az Amundi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés