raktarlogisztika
Ingatlan

Folytatódik a flúgos futam: mi vár az ingatlanpiac legjobban teljesítő szegmensére?

Portfolio
Új belépők, felpörgő régi szereplők, régiós verseny, változó szabályok, óriási kereslet, változó igények és a távol keletről érkező hatalmas érdeklődés jellemzi a logisztikai és ipari ingatlanok piacát. Elég csak hanyatt fekve letépni az érett gyümölcsöket, vagy már most kőkemény előkészítő munkára van szükség a távoli sikerekért? A járvány nagy nyertesének titulált ingatlanszektor előtt is komoly kihívások állnak, a szakemberek pedig a Portfolio szeptember 15-én megrendezésre kerülő Property Investment Forum 2021 konferenciáján meg is vitatják a kihívásokra adható lehetséges válaszokat.

A koronavírus következtében átmenetileg leálló gazdaság az ingatlanpiacot is megrázta. Az irodában utazók az üresedés elszállásától tartottak, a lakáscélú ingatlanban érdekeltek a lakásárak és albérletárak visszaesését szemlélték aggódó szemmel, míg a hotelek és vendéglátóhelyek befektetői arcukat tenyerükbe temetve nézték végig a turizmus időszakos kiszáradását. Az alpiacok közül csupán egy legény maradt talpon a vidéken: a logisztikai szegmens, aminek az online rendelések felpörgése valóságos áldásként szállt alá az égből.

A logisztikai ingatlanok felemelkedéséről és a piac jövőjéről is beszélgetnek majd a szakemberek a szeptember 15-ei Property Investment Forum 2021 konferencián. Kattints a részletkért!

A logisztikai ingatlanok iránt az elmúlt időszakban óriási kereslet alakult ki, a kínálat pedig csak próbál lépést tartani. A BRF idei év második negyedévére vonatkozó jelentésében 117 810 négyzetméternyi frissen átadott ipari ingatlanról számolt be - ekkora számot a 2010-re visszanyúló adatsorunkban még nem láttunk egy negyedévben. A logisztikai ingatlanok iránti őrületet jól mutatja, hogy ugyan ezen jelentés szerint a kereslet megoszlásában az előbérleti szerződések 62%-kal képviseltették magukat.

Az új kínálat terén viszont nem csak ez a negyedév volt kiugró: az elmúlt másfél évben átlagosan közel kétszer annyi négyzetméternyi ipari ingatlan került átadásra, mint az azt megelőző három évben. Mindeközben a kereslet is természetesen megugrott, ami így már a 2017-es szintekkel vetekszik.

A szegmens felpörgése természetesen a befektetői várakozásokban is visszatetszik. A CBRE felmérése szerint

a befektetők 31%-a hajlandó lenne az eredetileg kínált árnál többet is kínálni egy ingatlanért

- szemléltetve, hogy mekkora is a verseny a piacon.

Amilyen jó helyzetben is van jelenleg a logisztikai szegmens, a szereplők nem engedhetik meg maguknak, hogy csak hátradőljenek és ölbe tett kézzel várják a sült galambot. A verseny kiéleződik és aki nem lép elég hamar, az könnyen lemaradhat. Hogy mire is kell számítanunk az ipari ingatlanokat övező tébolydában, arról a Portfolio szeptember 15-én megrendezésre kerülő Property Investment Forum 2021 konferenciájának IV/A szekciójának első panelbeszélgetésén tudhat meg többet, "Logisztika: A szektor, ami csak hátradőlt a Covid láttán és kért még egy kávét. Vagy nem?" címmel.

A beszélgetés moderátora Nemes Rudolf, HelloParks ügyvezető igazgatója lesz.

További résztvevők:

balaton strand hőség
fodrász koronavírus
kórház beteg ágy covid koronavírus

Holdblog Kihaló iparágak?

Az ábrához hozzátehetjük, hogy azért az e-könyveket mégis csak könnyebb megosztani másokkal. Emlékezhetünk...

Holdblog Munka - Munka nélkül?

Lassan százmilliók döntenek úgy, hogy inkább a család jelentette örömök sokasítását, vagy például a távoli...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.09.22
Öngondoskodás 2021
2021.09.21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021.09.30
Energy Investment Forum 2021 - A MEKH szakmai támogatásával
2021.10.05
Követeléskezelési trendek 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Duna_Terasz_2