Előfizetői tartalom

Fél év alatt több mint kétszeresére nőtt a faanyagok ára

Portfolio
Hiába kezdett el az elmúlt hetekben több építési alapanyag ára is csökkenni, fél éves viszonylatban még így is brutális az áremelkedés. Az ATV most az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének friss felmérését közölte, melyből kiderül, hogy az elmúlt hat hónapban a fa ára Budapesten 86 százalékot, országosan 160 százalékot emelkedett, de a hőszigetelő anyagok is jelentős mértékben drágultak.

Mint azt nemrégiben megírtuk, több építőipari nyersanyag világpiaci ára is csökkenésnek indult az elmúlt hetekben, ami lassan a fogyasztókhoz is elér majd. A faanyagok terén tapasztalt 10-15 százalékos esés viszont még nem negálja a tényt, hogy az elmúlt hat hónapban összességében rettentően megemelkedett az alapanyag ára. Kapcsolódó cikkünk 2021. 09. 10. Még idén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés