Előfizetői tartalom

Elszálló magyar építőanyagárak: belekötött az Európai Bizottság a kormány fellépésébe

Portfolio
Az elszálló magyarországi építőanyagárak letörésére felállított rendszer, amely előzetes kiviteli engedélyhez köti az unión belüli, illetve kívüli kivitelt, olyan korlátozást jelent, amelyet úgy tűnik, hogy „nem támasztja alá igazolható, közérdeken alapuló kényszerítő ok” – állapította meg csütörtökön az Európai Bizottság. Ezért és több más ok miatt, amelyek uniós jog megsértésére utalnak, ma felszólító levelet küldött a testület a magyar kormánynak, hogy két hónapon belül adjon magyarázatot a lépéseire.

Az Európai Bizottság havonta egyszer összegyűjtve teszi közzé, hogy az egyes tagállamokbeli uniós jogsértési (vagy annak gyanúját felvető) ügyekben milyen döntéseket hozott, és ebben az összeállításban találjuk meg a magyar építőanyag piaccal kapcsolatos bizottsági felszólításról szóló bekezdést is. A bekezdés címe szerint a testület felszólította a magyar kormányt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés