Előfizetői tartalom

Visszapattanó építőipar: uniós szinten is visszatér az élet az építkezésekre

Portfolio
Az építőipar unió-szerte szenved az alapanyag és a munkaerőhiánytól, mindezek ellenére azonban a legtöbb helyen ismét pozitív tartományban van Építkezési Bizalmi Indikátor - derül ki az ING legfrissebb tanulmányából. A bizalmi index másfél éves csúcson van és ez a teljesítményben is lecsapódhat: az ING a legtöbb országban visszapattanó volumennel számol, mely jövőre viszont mérséklődhet is.

Visszapattanó bizakodás Idén április óta újra a pozitív tartományban mozog az Építkezési Bizalmi Indikátor, mely statisztika a építőipari szereplők várakozásait összegzi a jövőre tekintve. A mérőszám augusztusban 3,7-es értéket mutatott, ami 2020 februárja óta a legmagasabb adat. A legmagasabb értéket Ausztriában és Hollandiában mérték, ahol már a pandémia előtt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés