Danubius Hotel Gellért
Ingatlan

Bezár a Gellért hotel: utolsó képek a több mint 100 éves épület mai állapotáról

Portfolio
A Danubius Hotels december 1-ig üzemelteti a főváros egyik történelmi szállodáját, a 6 hetes visszaszámlálást követően ötcsillagos luxusszállóként újul meg a műemléki védettséget élvező épület a tulajdonos Indotek Group elképzelései alapján. Egy bejárás keretében a pincétől a padlásig végigjártuk jelenlegi formájában a több mint 100 éves szállodát.

A Danubius 2019-ben kötött megállapodást a magyar ingatlan-befektető Indotek Csoporttal a Gellért szálloda eladásáról. Az Indotek Group a Gellért hotel megvásárlásakor elmondta, hogy teljes rekonstrukciót kíván végrehajtani a műemléki védelem alatt álló létesítményben. Az eredeti külső megtartása mellett az épületet ötcsillagos szállodaként fog megújulni.

A felek 2019 júniusában, a szerződéskötéskor megállapodtak, hogy a Danubius Hotels üzemelteti a Gellért szállodát az ezt követő években, az átépítés tervezési szakaszában, illetve az engedélyezési eljárás befejezéséig. Ez a szakasz zárult most le.

A bejárás során kiderült, hogy a szálloda alkalmazottai december 1-je után a Danubius Hotels többi szállodájában folytathatják munkájukat, illetve, hogy szálloda foglalási felületeit a decembert követő időszakra már korábban lezárták, a már bent levő foglalásokat a vendégekkel egyeztetve áthelyezték a Danubius Hotels más szállodáiba, vagy a Danubius Hotel Gellértbe a zárást megelőző időpontra. A hotelépület eladása a szálloda közvetlen szomszédságában működő Szent Gellért Gyógyfürdőre nem terjed ki, ugyanis az a Budapest fürdőit kezelő önkormányzati vállalat tulajdonába tartozik. 

Idén is díjazzuk az ingatlanpiac legmeghatározóbb, legkülönlegesebb projektjeit, megállapodásait, fejlesztéseit. Gyere el a november 18-ai Portfolio Property Awards-ra.

Egy új, ötcsillagos luxusszálloda várható

Arról, hogy meddig fog tartani a felújítási időszak, illetve, hogy milyen tervek alapján fog újjászületni az épület, egyelőre nincs információnk. Azt azonban lehet tudni, hogy maga a szálloda épülete műemléki védettséget élvez, így főként a belső kialakításban lesz számottevő változás.

„Az utolsó 6 hét következik, amikor a Danubius Hotel Gellértet még abban a formájában és hangulatában láthatjuk, ahogyan megismertük. Ebben az időszakban a vendégeinkkel együtt mi, a Danubius is búcsúzik a szállodától.” – mondta el Kovács Balázs a Danubius Hotels vezérigazgatója.

A 103 éves történelmű Gellért szálloda jelenlegi formájában 2021. december 1-ig üzemel, a következő hetekben retro vacsoraest koncertekkel, épületséták és fényfestés várja az odalátogatókat.

Címlapkép forrása: Danubius Hotels

capitolium usa
tálib fegyveresek

Holdblog Fejlődő országok

Az amerikai részvénypiac meneteléséről naponta értesülhet az olvasó, ha máshogy nem is, de egyedi részvénysztorik...

Ingyenes online előadás
Könnyebb, mint gondolnád.
Online előadás
Hosszú távú befektetési módszerek, portfólióépítés.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
lakások eger