BICSKE_látványterv_parkoló
Ingatlan

Megújul a Bicskei Egészségügyi Központ

Portfolio
Megújul a Bicskei Egészségügyi Központ, melynek során a korszerűsítés mellett bővül és akadálymentessé válik az intézmény. Az épület tervezését a város önkormányzatának megbízásából a Paulinyi&Partners tervezőiroda végezte.

Az előző korszerűsítés után több mint tíz évvel tovább folytatódik a Bicskei Egészségügyi Központ megújulása, a korábbi épület átalakítása mellett átépítésekkel és bővítésekkel. Az 1970-es évek elején épült Kossuth téri központot 2010-ben részben felújították, bővítették; a földszinten korszerű, egynapos sebészetet alakítottak ki, azonban a mai kor elvárásainak teljesítéséhez további megújulás szükséges.

A Központ a tervek alapján két földszintes épületrésszel bővül, melyekben új CT és MR vizsgálókat, reumatológiai szakrendelőket, új körzeti orvosi rendelőket és betegvárókat alakítanak ki, valamint megtörténik az első és második emelet teljes felújítása is, amely a különböző járóbeteg szakrendelőknek ad otthont. A védőnői szolgálat az ötemeletes tömbbe költözik.

A tervezés során kiemelt szempontot játszott az akadálymentesítés, a betegutak rövidítése: az épületbe – akár mozgásukban korlátozott – betegként érkezők szempontjából az akadálymentességet, az átláthatóságot, a világos, tiszta és jól használható terek kialakítását tartották szem előtt. Emellett nagy hangsúly került a Központ személyzete számára legcélszerűbben használható elrendezés kialakítására a napi szinten ott dolgozó személyzet munkakörülményeinek javítása érdekében. A Központ kívülről is megújul: fő cél az építészeti arculat egységesítése és egy kisvárosias középület megteremtése volt.  Az épület a megújuló és korszerű gépészeti berendezéseinek és az energetikai felújításnak köszönhetően hatékonyan lesz üzemeltethető a felújítás után.

Címlapkép forrása: Paulinyi&Partners

kovács tamás otp egészségpénztár
Paks II. godor helyszin
iskolagyerekek
vakcina oltás védőoltás
bear_1

Holdblog Fejlődő országok

Az amerikai részvénypiac meneteléséről naponta értesülhet az olvasó, ha máshogy nem is, de egyedi részvénysztorik...

2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
Online előadás
Telepítés, testreszabás, megbízások, beállítások.
Online előadás
Hosszú távú befektetési módszerek, portfólióépítés.
park vidámság napsütés