Előfizetői tartalom

Tovább emelkedtek a lakásárak a megyei jogú városokban

Portfolio
Minden használt ingatlantípusnál nőtt a négyzetméterár az egy évvel ezelőttihez képest - derült ki az Otthon Centrum megyei jogú városokra vonatkozó összesítéséből. A tanulmány szerint a társasházi és panellakások, illetve a családi házak áremelkedése között 5-20 százalék közötti a szórás. A megyei jogú városokban a társasházi lakások négyzetméterára 387 ezer forintra nőtt idén. Ez az ár 10,3 százalékkal magasabb, mint a 2020-ban mért érték.

Idén csupán néhány várost nem érintett a téglalakások négyzetméterár-növekedése: „A tavalyi év azonos időszakához képest csupán Nyíregyháza, Szeged és Sopron értékeiben nem történt változás” – összegezte a tanulmány sarokszámait Soóki-Tóth Gábor. Az Otthon Centrum elemzési vezetője elmondta, a legnagyobb mértékben a Közép-Dunántúl három megyeszékhelyén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés