Előfizetői tartalom

Merre tart a lakáspiac? - Így látják a legfontosabb szereplők

Portfolio
A Lakás- és Ingatlanpiaci Tanácsadó Testület (LITT) 2021. októberi ülésén a lakáspiac aktuális helyzetét és folyamatait vitatta meg. A Testület kiemelten foglalkozott az építőipari költségek alakulásával, az otthonteremtési intézkedések hatásaival és az MNB által elindított NHP Zöld Otthon Programmal. Az MNB Lakáspiaci Jelentése alapján részleteiben is megnéztük az egyes témákat.

Otthonteremtés Az elmúlt évek otthonteremtési intézkedései 2015 óta a családokat közel 1400 milliárd forintnyi lakáscélú forráshoz juttatták, amelynek 47 százalékát a CSOK kölcsön, 45 százalékát a CSOK támogatás, 8 százalékát pedig az adóvisszatérítések adták. Ezen túlmenően a babaváró támogatások jelentős része, becslések szerint összesen mintegy 1100 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés