Előfizetői tartalom

Elfogadta a kormány - Indulhat a 3 ezer milliárdos gigafejlesztés Budapesten és környékén!

Portfolio
Tegnap este beszámoltunk róla, hogy elfogadta a kormány a Budapest Agglomerációs Vasúti Stratégiát, amely kijelöli Budapest és a fővárosi agglomeráció vasút- és HÉV-fejlesztésének rendszerszintű irányait és céljait. Az óriási, mintegy 3 ezer milliárdos program legfontosabb elemei között szerepel korszerű járművek beszerzése, vasútállomások megújítása, a felszabaduló rozsdaterületek rehabilitálása, és az egyik legkomolyabb elem, a Nyugatit és Kelenföldet összekötő vasúti alagút megépítése, melyről október elején még egy teljes konferenciát is szerveztünk a BFK-val közösen.

A Magyar Közlönyben publikált kormányhatározat szerint elfogadja a kormány a stratégián belül az egységes elővárosi vasúthálózat fejlesztésének egymásra épülő lépéseit, az egyes vonalak kapacitásának bővítéséhez és a kínált szolgáltatás fejlesztéséhez szükséges intézkedéseket, amelyek révén a Budapestet és vonzáskörzetét érintő vasúti és HÉV közlekedést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés