Előfizetői tartalom

Így újul meg a Mátyás-templom szomszédja - Képeken a leendő épület

Portfolio
Hetvenöt év után visszakapja a háborúban elpusztult képét a Mátyás-templommal szemben álló Szentháromság téri ingatlan. A tudományos konferenciaközpontként megújuló ingatlan homlokzata visszaidézi majd az egykor itt állt épületeket, belülről pedig egy modern többfunkciós rendezvényhelyszín várja majd az ide látogatókat. Látványtervek először a Portfolion.

A Várnegyed építészeti képe a világháborúban és az azt követő években a bombázások és az azt követő elbontások miatt megváltozott. Ez történt a Szentháromság téren, a Mátyás-templommal szemben lévő ingatlan esetében is. Az eredetileg itt álló épületeket a háborúban lebombázták, majd a romokat elbontották, és az üres telket a 80-as évek elején építették be...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés