Előfizetői tartalom

Úgy vesszük az új lakásokat, mint a cukrot - Ez most a vásárlók kedvenc kerülete

Portfolio
Többféle állami támogatás és ösztönző hatására 2021 sikeres év volt a fővárosi újlakás-piacon. A lendület idén is minden bizonnyal kitart, ami a fejlesztői költségek növekedésével is számolva maga után vonja az átlagos árszint további emelkedését – derül ki az OTP Jelzálogbank legfrissebb, publikus beruházói és értékesítői adatokból összeállított Budapesti Újlakás Értéktérképéből.

Ahogy az már a féléves adatokból is sejthető volt, egyértelműen jó évet zárt 2021-ben a budapesti újlakás-piac. Az új lakások vásárlására felvehető CSOK támogatás mellett tavaly újra bevezetett öt (CSOK-kal vásárolva gyakorlatilag nulla) százalékos áfa, az ugyancsak CSOK-hoz kötött illetékmentesség, valamint az októbertől, a Zöld Otthon Program keretében igényelhető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés