Előfizetői tartalom

Átmeneti vagy tartós lesz a lakásépítések számának visszaesése?

Portfolio
A napokban jelent meg a KSH legfrissebb, 2021 egészére vonatkozó lakásépítési számokat tartalmazó jelentése, melynek egyik legfontosabb megállapítása, hogy 2020-hoz képest jelentsen, közel 30 százalékkal csökkent az átadott új lakások száma. Emellett viszont a kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések száma hasonló mértékben, egyharmaddal növekedett. Az alábbiakban szakértők mondanak véleményt a mögöttes folyamatokról.

2021-ben 19 898 új lakás épült, 29%-kal kevesebb, mint egy évvel korábban. A kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma 29 941 volt, 33%-kal több, mint 2020-ban. Kapcsolódó cikkünk 2022. 02. 24. Megállt a lendület, bezuhant az átadott új lakások száma Mit mondanak a szakértők? "Tavaly azért épülhetett kevesebb lakás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés