Előfizetői tartalom

Elképesztő áremelkedés a budapesti új lakások piacán - Újabb rekordot döntött meg az átlagár

Portfolio
Néhány hónapja még 1,1 millió forintos kínálati négyzetméterárról számoltunk be a budapesti új lakások piacán, mostanra viszont 1,2 millió forintra nőtt ez az átlag - derül ki az Eltinga Budapesti Lakáspiaci Riportjának legújabb felméréséből. Az átlagos árszintekben folytatódott az emelkedés, egy új építésű lakás átlagos ára ma már több mint 84 millió forintot a fővárosban. Három hónappal korábban ez még csak 76 millió forint volt.

Az aktuális felmérés jelenleg 21 405 lakást tartalmaz. Ezek olyan fejlesztésekben találhatók, ahol 2021 őszén vagy 2022 telén legalább egy lakást kínáltak eladásra. Az elmúlt félév magas kereslete és a rugalmatlan kínálat miatt a meghirdetett lakások és a projektek száma három negyedéve csökken. Egyre gyorsuló ütemben emelkednek az újépítésű lakások árai Budapesten...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés