Előfizetői tartalom

És mi lesz az irodáinkkal? - Kérdezik a nyugati multik Moszkvában

Portfolio
Több nyugati multinacionális cég is bajban van az irodáik bérleti díjának fizetése kapcsán, mivel a cégek a Roman Abramovichoz köthető befektetési alap tulajdonában lévő ingatlanokban bérelnek irodát - írja a Financial Times. A problémát az jelenti, hogy a Chelsea futballklubbot is birtokló orosz oligarchát mind a britek, mind az EU szankciós listára tette, azaz nem lehet sem vele, sem a cégeivel üzletelni.

Több nyugati óriáscég sem tudja, hogy fizethet-e bérleti díjat a moszkvai irodái után, mivel kérdéses, hogy az ingatlanokat tulajdonló Millhouse investment group milyen szálakon kötődik a személyes szankciókkal sújtott orosz oligarchához, Roman Abramovichoz. A cégek között olyan nevek vannak, mint a Credit Suisse, a Morgan Stanley, a dohányiparban utazó Imperial Brands és...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés