Előfizetői tartalom

Jelentős a visszpattanás a régiós ingatlanpiacon, de még nagyon messze a járvány előtti világ

Portfolio
A kereskedelmi ingatlanok építését, üzemeltetését, finanszírozását, fejlesztését és vásárlását 2022-ben és azon túl továbbra is befolyásolni fogják az üzemanyag-, energia- és építőanyagárak. Mindez az ellátási láncban jelentkező kihívásokkal, a tevékenységek közel-telepítésével és a gyorsan növekvő inflációval párosul. Ez pedig közvetlen hatással lesz az eladási árakra és a bérlők által fizetett bérleti díjakra - derül ki a Colliers CEE Investment Scene 2021/2022 című jelentéséből.

Kevin Turpin, a Colliers közép- és kelet-európai regionális tőkepiaci igazgatója kifejti: "A közép- és kelet-európai régióban azt tapasztaljuk, hogy egyes befektetők visszatérnek a kivárásra, mielőtt befektetési döntést hoznának. Hasonlóképpen azt is látjuk, hogy néhány bérleti tranzakció felfüggesztésre, vagy teljesen visszavonásra került. Ezek egy része állítólag...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés