Előfizetői tartalom

Elképesztő tempóban emelkednek a lakásárak, de ez még mindig nem lufi - nyugtatnak az amerikai elemzők

Portfolio
Az Egyesült Államokban ugyan úgy tűnik, hogy átmenetileg megtorpant a lakásárak emelkedésének üteme, az továbbra is elképesztően magasan van. A széles körben követett S&P CoreLogic 20 várost magába foglaló lakásárindexe 19,1%-kal nőtt tavaly januárhoz képest - egészen brutális tempó, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a növekedés a 2021 januárjára jelentett 11%-os növekedési ütemet is felülmúlta. Mindezek fényében továbbra is jogos az aggodalom annak kapcsán, hogy vajon megint csak egy hatalmas buborék fújódik-e, azonban az elemzők szerint ezúttal van fedezete a drágulásnak. A CNBC elemzését szemlézzük.

Az amerikai lakáspiac a pandémia kitörése óta sosem látott módon száguld, és sorra produkálja a kétszámjegyű havi (előző év azonos időszakához képesti) lakásáremelkedést. Meglehetősen rendhagyó adatnak számít, hogy a lakásárak két éven belül 32%-kal emelkedtek, a tendencia miatt egyes közgazdászok pedig aggódni kezdenek egy esetleges buborék (kialakulása, kipukkadása)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés