Előfizetői tartalom

Az építészeket már meghódította, a kivitelezők viszont nem kérnek a modern tervezésből

Portfolio
A hazai építészek döntő részénél a BIM szemlélet már beépült a munkafolyamataikba és elégedettek a modern megoldásokkal, ellenben a kivitelezők hiába hisznek egyre inkább a BIM szoftverek térhódításában, a napi gyakorlatban még alig alkalmazzák. Ugyanakkor egyre keresettebb a szakemberek körében a BIM menedzserképzés, miközben a cégek le vannak maradva az ilyen pozíciók kialakításában - derül ki a Graphisoft S.E. építészszoftver fejlesztő országos kutatásából.

A magyar AEC (Architecture, Engineering, Construction - építészeti, mérnöki és építőipari iparágak) piac szegmenseinek digitális fejlettsége, illetve jövőképe között jelentős eltérések vannak. A magyar AEC piacon elérhető BIM szoftverek ismertsége, elterjedtsége, és a digitalizációs folyamatokkal kapcsolatos vélemények feltárása volt a célja a Graphisoft 2022-es országos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés