Előfizetői tartalom

Középkori temetkezési helyet találtak egy dél-budai ingatlanfejlesztésnél

Portfolio
Őskori megtelepedési nyomok között egy sávban középkori temetkezésekre bukkantak a Budapesti Történeti Múzeum szakemberei a Budafoki út mellett - szúrta ki a regeszet.aquincum.hu oldalán a Pestbuda.hu. A területen már korábban is előkerültek kőkorszaki leletek és épületek nyomai, most valószínűleg a középkorban elpusztult Kocsola falu egykori temetőjére sikerült rábukkanni.

Középkori temetkezésekre bukkantak a Budapesti Történeti Múzeum szakemberei Újbudán, egy a Budafoki út mellett zajló ingatlanfejlesztést megelőző régészeti megfigyelés során. A régészek az 5333 négyzetméteren folytatott feltárás alapján úgy vélik, az eddigi forrásokból csak alig ismert, középkori Kocsola falu néhány objektumát találhatták meg. Forrás: Kovács...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés