Előfizetői tartalom

A legfrissebb tények: ennyien vágtak bele idén a lakás- és házépítésbe

Portfolio
Néhány napja számoltunk be a 2021-es építési engedélyek, valamint a megépített lakások számáról megyénként. Most pedig a KSH legfrissebb, 2022 első három hónapos számait is bemutatjuk: 2022 első negyedévében 4 528 új lakás épült, 26%-kal kevesebb, mint egy évvel korábban. A kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma 8001 volt, 15%-kal több, mint 2021 azonos időszakában.

Több korábbi cikkünkben is részleteztük, hogy most a lakásépítési ciklus azon részén vagyunk, amikor bár sok építési engedélyt és egyszerű bejelentést adnak be az építtetők országosan, az átadott új lakások és házak száma jóval kevesebb (Budapesten valamelyest árnyaltabb a kép) a korábbi évek számainál, mert egy-két éve pont a lakásépítések elindulása volt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés