Előfizetői tartalom

Eddig is sok baj volt vele, de most végleg vége: nem indul több BKV-hajó a Dunán

Portfolio
Eddig is sok probléma volt vele és csak nehezen működött, de idéntől nem már egyáltalán nem indul több BKV-hajó a Dunán - írja a Népszava. A 2013-ban indult projekt eddig is veszteséges volt, de a járvány miatt csökkent utazószám és a fővárosi forrásmegvonás már teljesen fenntarthatatlanná tette az egészet. Ennek ellenére nem maradunk teljesen dunai hajózás nélkül, ugyanis ezután a Mahart fog járatokat indítani, amiket hétköznap BKK bérlettel is lehet használni.

Véget vet a dunai hajózási projektjének a BKV, mely idéntől nem indít több menetrend szerinti járatot a Dunán Budapesten. A közlekedési szerv ezt a fővárosi tömegközeledési bevételek csökkenésével, illetve a járvány idején történt forráselvonásokkal indokolja. Érdekes módon tavaly ősszel még pozitívabb volt a hangvétel a BKV részéről, miután elvileg 3 évre megállapodtak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés