Előfizetői tartalom

Milyen hozamok mellett lehet ma kiadni egy lakást vidéken és Budapesten? - Itt a nagy lakbérkörkép

Portfolio
A bérleti díjak áprilisban tovább nőttek, és elérték a koronavírus-válság előtti szintet – állapítja meg legfrissebb fővárosi bérlakáspiaci elemzésében a Rentingo.com. Két éve nem volt ilyen drága a lakásbérlés Budapesten, márciushoz képest 4,5, az előző év azonos időszakához képest pedig 15,4 százalékkal emelkedtek a bérleti díjak, így a múlt hónapban átlagosan havi 165 ezer forintot kértek a fővárosi bérbeadók kiadó lakásukért. A bérleti díjak alja, a piac fordulópontja tavaly márciusban volt, azóta az inflációt is túlszárnyalja a lakbérek növekedése. A bérleti díjak mellett a hozamokat pedig legfrissebb elemzésében, az Ingatlan.com vizsgálta.

Ehhez hasonló trendekről számol be az Ingatlan.com felmérése is, ami a Rentingo 165 ezres átlagával szemben 175 ezer forintos átlagos bérletidíj-szintet mért Budapesten. Utóbbi, kerületi szinten 120 ezer (XXI. kerület, Csepel) és 250 ezer (V. kerület, belváros) forint közti eltéréseket takar. A keresőportál a főváros mellett a nagyobb vidéki városokban is elkészítette...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái