Előfizetői tartalom

Új lakások: az összes budapesti kerületet letaszította a trónról egy balatoni település

Portfolio
Budapest mellett van egy másik területe az országnak, ami az utóbbi időben mind a lakásvásárlók, mind az lakásfejlesztők körében nagy népszerűségnek örvend. Egymás után emelkednek ki a földből a Balaton környéki lakóépületek, melyek között a kisebb társasházaktól kezdve a száz lakásos nagyprojektekig minden megtalálható. Az alábbiakban az Eltinga Budapesti Lakáspiaci Riportja és Vidéki Lakáspiaci Riportja alapján annak néztünk utána, hogy mit jelent ez a népszerűség az új lakások áraira nézve. Nézzük, mi történik most a Balatonnál!

Vidéken 2022 első negyedévében 10,2 ezer új lakás állt fejlesztés és értékesítés alatt, ami 9 százalékos növekedést jelentett az előző év azonos időszakához viszonyítva. A vidéki lakásfejlesztések jellemzően a Balatonnál és a megyeszékhelyeken koncentrálódnak, amit az Eltinga adatai alapján az MNB legújabb Lakáspiaci Jelentése is megerősít. A fővároson kívüli...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái