lego
Ingatlan

Karbonsemlegesen fog működni a LEGO következő gyára

Portfolio
Egymilliárd dollár értékű, karbonsemleges működésű gyárat épít a LEGO az Egyesült Államokban. A gyár fenntartása 100 százalékban megújuló energián alapszik majd, amit a létesítmény mellé épített napelempark biztosíthat - szerepel az ESG Today cikkében.

A szén-dioxid-semleges üzemeltetésű gyárat az Egyesült Államokban, a virginiai Chesterfield megyében kezdik el építeni, várhatóan idén ősztől. A közel 160 ezer négyzetméteres létesítmény energiaszükségletét 100%-ban megújuló energiával fedezik majd, az energiafogyasztását, valamint a nem megújuló erőforrások alkalmazását pedig minimalizálják. A 2025 második új egység lesz a csoport hetedik gyára világszerte és a második Amerikában.

Szeptember 6-án jön a Portfolio fenntarthatósági konferenciája, a Sustainable World rendezvényünk. A témakörök leírásáért kattints!

Niels B. Christiansen, a LEGO Csoport vezérigazgatója elmondta, hogy a virginiai helyszínen napelemparkot is létesítenek, ami támogatja a cég fenntarthatósági törekvéseit. A tervek szerint a helyszínen termelt napenergia a gyár teljes energiaszükségletét fedezi. A vállalat célja továbbá, hogy az épület LEED Gold minősítést kapjon.

A cikkben nincs szó róla, hogy az építkezés során felmerülő karbonlábnyomot hogyan csökkentené a cég, illetve, hogy a termeléshez felhasznált anyagok - a megújuló energián túl - milyen újrahasznosított, újrafelhasznált anyagokból készülnek majd. Így talán helyesebb az a megfogalmazás, hogy a gyár fenntartása lesz a tervek szerint karbonsemleges.

2020 végén a LEGO Csoport meghozta a kibocsátáscsökkentési céljait, az akkor felvázolt kezdeményezések között szerepelt például a fenntartható anyagokba való beruházás, az energiahatékonyság növelése és a 100%-ban megújuló energia alkalmazása a gyárakban, irodákban és üzletekben.

Címlapkép: SeongJoon Cho/Bloomberg via Getty Images

munkás dolgozó fizikai acélipar
szárazság mezőgazdaság
trader23
orosz ukrán háború konfliktus katona helikopter repülő légierő fegyveres ukrajna oroszország stock
rakéta High Mobility Artillery Rocket System himars
kremencsuk pláza robbanás rakétatámadás
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Díjmentes online előadás
Érdemes most beszállni?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Budapest lakás Andrássy út