Előfizetői tartalom

Horror árak, mégis fogyóban vannak a budapesti új lakások

Portfolio
Az egy dolog, hogy közelíti az 1,3 millió forintot a budapesti új építésű lakások átlagos négyzetméterára, sőt Budán már el is érte a másfél milliót, a vásárlóknak azonban legalább ennyire kellemetlen, hogy rohamosan szűkül a kínálat, és lassan már alig lesz miből válogatniuk. Persze egy-kát új építésű lakóprojektet be szoktak lengetni a fejlesztők negyedévenként, de ha az a fejlesztés éppen nem abban a városrészben van, ahol elképzeltük az életünket, akkor bizony kompromisszumokra lesz szükség még 80-90 millió forint kifizetése után is.

 A budapesti új lakások aktuális kínálati áráról - az Eltinga Budapesti Lakáspiaci Riportjának legújabb felmérése alapján - már több cikkben beszámoltunk, ezek egyik következtetése, hogy alacsonyabb ütemben növekedett, de 2022 második negyedévében is magasabb lett az átlagár: 1,27 millió forint/négyzetméter egy budapesti új lakás ára. Budán ez meghaladja az 1,5 millió...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái