Előfizetői tartalom

Így lett a Balaton a hazai lakáspiac sztárja - Miért fordult hirtelen mindenki a magyar tenger felé?

Portfolio
Nagy átalakulások zajlottak az elmúlt két évben a hazai lakáspiacon, miután egyes országrészek korábban soha nem tapasztalt mértékben felértékelődtek a lakásvásárlók körében. Míg a 2014-2019 közötti időszak elsősorban a fővárosi lakáspiac aranykorának tekinthető, addig 2019 óta az élhetőbb vidéki területek iránt ugrott meg a kereslet. Ennek lett a legnagyobb nyertese a Balaton, ahol a keresletre reagálva a kínálat, vagyis a lakásfejlesztők is intenzív építkezésekbe kezdtek.

Bár a Balaton környéke mindig is kedvelt célpontja volt a lakásvásárlóknak, a pandémia kezdete óta ugrásszerűen megemelkedett a magyar tenger körüli ingatlanok iránti kereslet, ami a lakásárakban és a lakásfejlesztések számában is megmutatkozik. Minek köszönhető ez a hirtelen jött érdeklődés? Nézzük a főbb okokat! Az elmúlt két évben a járványügyi helyzet miatt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés