Előfizetői tartalom

Megőrülsz egy vízparti nyaralóért? - Ilyen árakra számíthatsz az ország nagyobb tavainál

Portfolio
A hazai kiemelt üdülőkörzetek lakóingatlan- és üdülőpiacain együttesen átlagosan 12 százalékkal emelkedtek a fajlagos árak 2021-ben, az egy évvel korábbihoz képest. Ezek közül a Tisza-tó és a Balaton volt, ahol a legrősebb áremelkedéssel találkozhattak a nyaralót kereső vásárlók. A Tisza-tónál ugyanakkor még mindig jóval alacsonyabbak a négyzetméterárak, mint a Balatonnál, vagy a Velencei-tónál. A Takarék Index elemzése alapján mutatjuk be, hogy milyen négyzetméterárak vannak az ország legnagyobb tavai mellett.

Továbbra is a budapesti a legdrágább kiemelt üdülőövezet Több mint 700 ezer forintos átlagos négyzetméteráraival továbbra is a Budapest kiemelt üdülőkörzet a legdrágább, ezt követi a Balaton vidéke, ahol átlagosan hozzávetőleg 570 ezer forintot kellett fizetni egy üdülő vagy lakóingatlan négyzetméteréért 2021-ben. A harmadik a Dunakanyar, a negyedik pedig Sopron-Kőszeghegyalja....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés