Előfizetői tartalom

Legóból házat? Ezekkel a megoldásokkal emberek millió élnének jobban

Portfolio
Napról napra egyre jobban érezzük - már a saját bőrünkön is - hogy a jövőben a fenntartható megoldásokra való átállás nem döntés kérdése lesz, hanem elkerülhetetlen kényszer. Szerencsére ahogy a tudomány fejlődik, úgy sorra tűnnek föl olyan megoldások, melyek ugyan még gyerekcipőben járnak, de idővel valódi alternatívát nyújthatnak a jelenlegi olcsó, de szennyező alapanyagok és megoldások kiváltására. A World Economic Forum (WEF) nyomán most két olyan fenntartható beton-fajtát emelünk ki, melyek első ránézésre milliónyi ember problémájára találnak megoldást.

Mint azt tudjuk, a világ építőipara adja a globális szén-dioxid kibocsátás 40%-át, ami hatalmas részarány. Ennek az egyik legfontosabb eleme épp a legelterjedtebb építőanyag, a beton, melynek előállítása önmagában 7%-ot tesz bele a közösbe. A beton forradalmasítása az egyik legfontosabb teendője az építőiparnak, hiszen ahogy azt fentebb is írtuk, a hozzá szükséges homok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés