Előfizetői tartalom

Nézzük, hogy alakulnak most a budapesti lakásárak!

Portfolio
Noha a covid 2020-as kirobbanását követő évben a lakásárak növekedési üteme is megtorpant, az elmúlt egy évet nézve úgy tűnik, folytatódott a korábbi évek növekedési üteme. A hivatalos NAV adatokban ugyan több mint fél év a csúszás, de a legnagyobb közvetítők tapasztalatai alapján pontos becslést lehet készíteni a jelenlegi árakra is. Budapesten az Otthon Centrum első féléves adatai szerint az átlagos négyzetméterár 882 ezer forint volt, míg Budán az átlagérték már átlépte az egymilliós határt. Fél év alatt 12,5 százalékkal nőttek az árak, de vannak olyan kerületek, ahol ennél markánsan nagyobb az áremelkedés. Az adásvételek számában ugyanakkor már érezhető a lassulás, a Duna House számítása szerint a júliusi adásvételek száma a szokásosnál is alacsonyabb volt, ami előbb utóbb az árakban is meg fog mutatkozni.

A fővárosban az év első hat hónapjában értékesített ingatlanok átlagos négyzetméterára minden lakástípus és az összes városrész esetében emelkedett – ismertette a cégtanulmányát Soóki-Tóth Gábor, az Otthon Centrum elemzési vezetője, aki elmondta, az idei árak alakulását jelentősen befolyásolta a háború és a romló gazdasági környezet. Ennek tudható be, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés