Előfizetői tartalom

Mégsem épülhet meg a védett területre tervezett tihanyi lakókomplexum

Portfolio
Nem adta ki a Veszprém Megyei Kormányhivatal az egykori tihanyi kenderföldre, országos jelentőségű védett természeti területre tervezett három épületből álló lakókomplexum engedélyét - írja az Átlátszó. Május végén mi is írtunk arról, hogy egy lakókomplexum épülhet az egykori tihanyi kenderföldön, a beruházás azonban nagy felháborodást váltott ki a helyiek körében.

Nagy felháborodást váltott ki Tihanyban, hogy három épületből álló lakókomplexumot akarnak építeni a Kenderföldeken, országos jelentőségű védett természeti területen. Sokak meglepetésére azonban a kormányhivatal nem adta ki az engedélyt, azzal indokolva a döntést, hogy az építkezésnek tájvédelmi szempontból jelentős környezeti hatása lesz, emiatt hatásvizsgálati...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés