Előfizetői tartalom

Átértékelődnek a családi házak az emelkedő rezsiköltségek miatt - A budapesti agglomerációban nézelődtünk

Portfolio
Az elmúlt két évben felerősödött az agglomeráció nagyobb méretű családi házai iránti kereslet, miután a covid okozta lezárások miatt sokan döntöttek úgy, hogy az élhetőbb méretű, de a főváros határán kívül található helyeken vásárolnak ingatlant. A magas kereslet nagyon hamar az árakban is megjelent, most viszont a rezsicsökkentés részleges kivezetésével egy új tényező jött be a képbe. Ennek kapcsán megnéztük, hol állnak most az árak egy felújítandó és egy felújított nagyobb méretű családi ház esetében az agglomeráció népesebb településein.

Amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan tűnhet el a kereslet nagy alapterületű családi házak iránt, miután a kevésbé korszerű, sokat fogyasztó ingatlanok áram és gázfogyasztása bőven meghaladhatja a kedvezményes limitet. Nagyon át kell tehát gondolni, hogy milyen árkülönbség mellett éri meg felújítandó házat venni, és vajon megéri-e a magasabb ár ellenére egy energetikailag...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái