Előfizetői tartalom

Irigykedhetünk? - Ezeknek a házaknak meg sem kottyan az egekig elszálló rezsiköltség

Portfolio
A rezsicsökkentés részleges megszüntetése miatt, illetve a klímacélok megvalósítása érdekében is egyre nagyobb szerep jut a minél energiahatékonyabb lakóingatlanok építésének. A nulla energiaigényű vagy passzív ház kifejezések bár nem teljesen ugyanazt jelentik, de abban nagyon hasonlítanak, hogy egy rendkívül alacsony fűtési hőigényű épületet takarnak. Az OC Investment Solutions szakértőjének segítségével körbejártuk azt a háztípust, aminek meg sem kottyan, ha magasabbak az energiaárak.

A nulla energiaigényű vagy passzív házak nem szinonimái egymásnak, de lényegében mindkét esetben egy erősen hőszigetelt, optimális benapozással rendelkező, alacsony fűtési hőigényű épületről van szó. Ezeknél az épületeknél bár éves szinten alacsony, de nem nulla energiaigényű a megfelelő komfortszint fenntartása. Tóth Csaba, az OC Investment Solutions Értékbecslés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés