Előfizetői tartalom

Nem készült fel a klímaváltozásra a világ úthálózata és ez nagyon sokba fog kerülni

Portfolio
A globális felmelegedés a vártnál is jobban károsítja a világ úthálózatát és úgy tűnik, ez alól egyik kontinens sem jelent kivételt. A nyáron Nyugat-Európát sújtó hőhullámok hatására a vasúti sínek több helyen meggörbültek, a repülőtéri kifutópályák meghibásodtak és több kulcsfontosságú úton is meghajlott az aszfalt, de a világ szinte bármely pontjáról lehetne hasonló példákat hozni. Jó hír, hogy van megoldás, a rossz hír viszont az, hogy nem lesz olcsó – mutat rá a Bloombergen megjelent tanulmány.

Az átlaghőmérséklet emelkedése és az egyre gyakoribb hőhullámok az infrastruktúrára is hatással vannak, különösen az úthálózat az, ami érzékeny a gyorsuló globális felmelegedésre. Európa mellett Amerikában, Ausztráliában, Afrikában és Ázsiában is hasonló folyamatok zajlanak, ahol az egyre melegebb hőhullámok hatására egyre gyakoribb az úthálózatok megrongálódása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés